JORNADA PROFESSIONAL
ASSETJAMENT LABORAL
14 de maig de 2015 a les 12:00h.
Español
PRESENTACIÓ   AGENDA   PONENTS   UBICACIÓ   INSCRIPCIONS (tancades)
 
     
  Jornada tècnica sobre assetjament laboral:  
  Com abordar de forma fiable
l'Assetjament Laboral.
 
     
     
 
       
Auditori Consell Comarcal
del Baix Llobregat
  Parc Torreblanca N-340
08980 Sant Feliu de Llobregat.
Dimecres 14 de maig
a les 12:00h.
  2 hores de duració.
7 ponents
(salut, RR.HH. i mediació)
  Representació de l'Empresa, Sindicats i l'Acadèmia.
Jornada gratuïta. Places limitades.
  Reserveu la vostra plaça.
 
   
         
   
JORNADA GRATUITA
Plazas limitadas.
Reserve su plaça.
  INNOBAIX, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Universitat Autònoma de Barcelona (SiPEP) i la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona (UTCCB), presenta la Jornada tècnica sobre Assetjament Laboral “COM ABORDAR DE FORMA FIABLE UNA REALITAT COMPLEXA”, que tindrà lloc el proper dimecres 14 de maig a les 12:00 hores a l'Auditori del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i que oferirà les actualitzacions tècniques i darrers avenços en el tractament preventiu de l'assetjament des de la resolució de conflictes i la psicologia social sistèmica.
   
         
         
   
Presentació de la Jornada

L'objectiu principal de la jornada és oferir actualitzacions tècniques sobre l'assetjament laboral. S'abordaran els aspectes jurídics i es tractaran els diferents aspectes dels efectes de l'assetjament laboral sobre les persones, les empreses i organitzacions.

Finalment, s'exposaran els avenços de la tecnologia social per tractar l'assetjament estratègicament des de la resolució de conflictes i la psicologia social sistèmica, fonamentats en la prevenció.

  Jornada Assetjament Laboral - INNOBAIX - Dimecres 14 de maig de 2014
     
   
       
   
Agenda
  DESCARREGAR EN PDF  
  12:00  
 
BENVINGUDA:
Sr. Lluis Bahamonde.
President de Innobaix.
 
       
       
  12:15  
  PONÈNCIES:  
   
Salut i assetjament laboral: els efectes invisibles de la violència interpersonal.
 
“Una visió 360 graus de l'assetjament laboral”.
 
Les mesures legislatives i normatives per a la protecció de les persones i organitzacions implicades en l'assetjament laboral.
 
Dra. Francisca Almansa
Psiquiatra Xarxa Salut Mental CSMA
del Baix Llobregat.
La salut registra de forma directe els efectes del benestar o del malestar que envolta a una persona. La ponència exposarà les maneres en que els processos d'assetjament van deteriorant la salut de les persones implicades, en molts casos sense que els propis actors en siguin conscients.
 
 
Sra. Ingeborg Porcar
Directora de la UTCCB (SiPEP).
Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència abordarà l'assetjament laboral com a un procés gradual de deteriorament de les relacions i el clima laboral, en el que partint de hostilitats inicials es pot arribar a agressions importants, que poden acabar per constituir un delicte, i que no només tenen efectes negatius per a les persones afectades directament, sinó sobre tota l'organització.
 
 
Sr. Albert Tribó
Advocat.
Els marcs legislatius autonòmic, estatal i europeu han anat prenent consciència dels efectes negatius silents dels processos d'assetjament laboral. Per aquest motiu han anant elaborant una sèrie de normes i lleis que busquen la protecció eficient de les persones, però també de les organitzacions a les que aquests processos es detecten. La ponència descriurà i farà comprensible aquest marc legislatiu.
 
       
       
  12:45  
  TAULA RODONA:  
    La mirada crítica de la societat a la realitat quotidiana de l'assetjament laboral.  
    Diferents representants del teixit social i associatiu vinculats al territori debatran la seva experiència i les seves opinions sobre la complexitat de l'assetjament laboral i el seu abordatge.  
       
   
Modera:
 
Ponents:
Dra. Martínez, Maite   Sra. Ausió,
Carme
  Sr. Giraldo,
Manel
  Sra. Rovira, Mariona   Sra. Ruiz,
Aida
Directora General del SiPEP - UAB (Serveis i Projectes Estratègics en Psicologia de la Facultat de Psicologia de la UAB).   Presidenta del Comitè d’Empresa - PUIG COSMÈTICS.   Director de Organització i Recursos Humans - AGBAR.   Responsable de Relacions Laborals de MUTUA UNIVERSAL.   Directora de la FUNDACIÓ MARIA AURÈLIA CAPMANY.
 
       
       
  13:45  
  CLOENDA  
       
       
  14:00  
  NETWORKING COFFEE  
   
  Ponents  
     
   
Dra. Almansa, Francisca
Psiquiatra Xarxa Salut Mental CSMA
del Baix Llobregat.
Psiquiatra de la Xarxa de Salut Mental CSMA del Baix Llobregat de l'Hospital Sagrat Cor Germanes Hospitalàries. Consultora del Programa de suport a l'atenció primària Àrea Bàsica de Salut a Molins de Rei.
Coach executiu.
 
Sra. Ausió, Carme
Comitè Empresa.
ANTONIO PUIG.
Presidenta del Comitè d’Empresa Antonio Puig, membre de l’Executiva CC.OO Industria, forma part de la taula negociadora del conveni estatal de perfumeria i afins.
 
Sr. Giraldo, Manel
Director de Organització i Recursos Humans - AGBAR.
Enginyer en Organització Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Master in Water Management (UPC), Enginyer Tècnic Industrial especialitat Mecànica (UPC) i Graduat Superior en Gestió de l’Edificació (UPC). Dins d’Aigües de Barcelona ha estat Director d’Organització i RRHH, Director Zona Llobregat Sud, Cap Comercial Direcció Zona Llobregat Sud i Cap de Planificació i Projectes de la Direcció Zona Barcelona entre d’altres responsabilitats. Actualment és Conseller del tractament d’assetjament, en aplicació del Protocol d’actuació en matèria d’assetjament d’Aigües de Barcelona.
         
Dra. Martínez, Maite
Directora General del SiPEP - UAB
(Facultat de Psicologia de la UAB).
Doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en Recursos Humans i Organitzacions, màster en Prevenció de Riscos Laboral (Especialitat Ergonomia i Psicosociologia Aplicada) i llicenciada en Psicologia i Pedagogia. És professora de Psicologia de les Organitzacions i les Recursos Humans a la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També és docent i ha estat directora del màster en Gestió de Recursos Humans a les Organitzacions de la mateixa facultat, de la que ha estat degana. A l’actualitat és la Directora General del SiPEP (Serveis i Projectes Estratègics en Psicologia) de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Sra. Porcar, Ingeborg
Directora de la UTCCB (SiPEP).
Universitat Autònoma de Barcelona.
Psicòloga, especialista en Psicologia Clínica, està acreditada com experta en psicologia de crisis, emergències i desastres. És mediadora i gestora de conflictes i terapeuta familiar. Dirigeix la UTCCB de la Facultat de Psicologia de la UAB, on també és professora associada. És la representant espanyola al Comitè Permanent per a les Crisi i les Emergències (Standing Committee on Crisis and Disaster Psychology) de l'European Federation of Psychologists Associations (EFPA). Col·labora en diversos projectes de recerca sobre estrès agut i posttraumàtic, així com les crisis en les empreses i les organitzacions. És docent dels màsters de Psicopatologia Infantil i Adolescent, de Recursos Humans i Genètica de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Sra. Rovira, Mariona
Responsable de Relacions Laborals
de MUTUA UNIVERSAL.
Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Recursos Humans, és actualment la Responsable del Departament de Relacions Laborals de Mutua Universal, companyia amb 2000 treballadors. Al 2008 va crear l'Àrea de Conciliació on va desenvolupar, juntament amb representants legals dels treballadors i en coordinació amb la Direcció de Responsabilitat Social Corporativa, els plans de Igualtat, Conciliació i de Diversitat de Mutua Universal. Exercí com a advocada en diferents despatxos privats.
         
Sra. Ruiz, Aida
Directora de la FUNDACIÓ MARIA AURÈLIA CAPMANY.
Directora de la Fundació Maria Aurèlia Capmany, espai de RECERCA I FORMACIÓ sobre polítiques de justícia social vinculades a l’assoliment de la igualtat entre dones i homes des de l’exercici de les llibertats de les dones. Professora associada de Dret del treball i la Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). A l’actualitat imparteix assignatures de Dret del Treball i la Seguretat Social en el grau de Relacions Laborals i Dret i en el Màster Inter universitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania.
 
Sr. Tribó, Albert
Advocat.
Advocat. Mediador en organitzacions complexes. Segueix des de fa 20 anys l’evolució de la legislació i literatura sobre assetjament laboral. Màster en Dret del Transport Terrestre, Marítim i Aeri. Especialista en Dret Processal i Privat. Condueix un programa de resolució de conflictes i assessorament legal a Ràdio Cubelles.
   
         
   
       
   
Inscripcions Inscripcions grups:

La Jornada és gratuïta. Places limitades.
A efectes organitzatius, us demanem que confirmeu
la vostra assistència.

Cal que us inscribiu per poder accedir a la Jornada
.
Reserva de places per rigurós ordre de inscripció.


Per a inscripcions en grup si us plau feu inscripció per correu electrònic indicant el nom, cognom i empresa dels assistents a la Jornada a jornada@utccb.net o a innobaix@innobaix.cat
 
   
       
   
Correu electrònic *   Nom *        
       
                 
(*) Informació requerida.
Ha llegit i accepta la Política de Privacitat.
   
         
   
En compliment de la LOPD, l'informem que les dades que ens enviarà s'utilitzaràn exclusivament per respondre consultes
i / o enviar informació relativa a la Jornada Professional sobre Assetjament Laboral. INNOBAX - UTCCB (SiPEP - UAB).
   
         
       
    Ubicació    
         
   
Consell Comarcal del Baix Llobregat
Parc Torreblanca N-340. 08980 St. Feliu de Llobregat
Com arribar:
Obriu pàgina aqui
 
Veure mapa
més gran aqui
   
         
         
   
JORNADA PROFESSIONAL
ASSETJAMENT LABORAL
14 de maig a les 12:00h.
PRESENTACIÓ   AGENDA   PONENTS   UBICACIÓ   INSCRIPCIONS (obertes)